Laddplats elbilar

Elbilsladdning är installerad vid gaveln utanför hus nummer 8.

Laddstolpen kan ladda upp till 22 kWh, vilket innebär snabb laddning! Hastighet beror på hur mycket ström bilen kan ta emot, men stolpen är ordentligt stark!

Laddstolpen är endast tillgänglig för Huslyckans boende, stolpen är inte publik.

För att få tillgång till laddning är enkelt:

1 Ladda ner appen Monta på din smartphone.

2 Skapa ett konto med ditt telefonnummer.

3 Ta kontakt med styrelsen via SMS och meddela att du vill ta tillgång till laddstolpen.
(Göran Svärd- 0738070905)
(Ulrica Blom – 0708666106)
(Rasmus Olsson – 0701465691)

4  Ange ditt telefonnummer till styrelsen, så blir du inbjuden så snart som möjligt.

5  När styrelsen har bjudit in dig till Huslyckans ”team”, behöver du acceptera inbjudan i din Monta app. Du kommer bli ombedd att fylla i ditt för- och efternamn. För att göra administrationen enklare skall du som medlem ange ditt lägenhetsnummer (står på din dörr) efter ditt efternamn.
    Exempel:
    Förnamn: Thomas
    Efternamn: Nilsson (122)

6  Ladda din elbil! Laddningen startar och stoppar du via din Monta app. Glöm inte att lägga in betalkort för att betala för din ström i Monta appen!

7  När du ska starta din laddning i monta appen finns det möjlighet att fylla i när du beräknar att hämta din bil. Detta kan du med fördel använda för dina grannars skull.

Pris
Elpriset varierar kraftigt i Sverige idag. Styrelsen är reserverad för fritt kunna höja eller sänka priset för att möta elpriserna i samhället.

Gäster
Laddstolpen är inte publik och är endast till för Huslyckans boende. Har du gäster på besök som vill ladda sin elbil går det bra. Du som medlem startar laddningen, betalar laddningen och ansvarar för att förhållningsreglerna följs. Laddstolpen kommer alltid vara prioriterad för boende på Huslyckan, dina gäster kommer i andra hand.

Förhållningsregler
Det är fortfarande ovanligt att en Brf. skaffar sig laddstolpar till elbilar, så vi ligger i framkant! Detta innebär dock att det inte är uppenbart vilka förhållningsregler som kommer att gälla för laddning av sin elbil. Styrelsen kommer att sträva efter att alla medlemmar ska kunna ladda sina elbilar så rättvist och effektivt som möjligt. Närmare förhållningsregler kommer att preciseras inom kort, så var uppmärksamma för dessa. Till dess, flytta din elbil när den laddat färdigt (du behöver inte flytta din bil mitt i natten ).

Skulle en medlem inte hålla sig till förhållningsreglerna kommer konsekvenser att inträda. Dessa kan komma att ta form av ”straffavgift per minut” då bilen inte flyttas efter avklarad laddning. Alternativt kan medlemmen bli av med sin ”behörighet” att ladda och behöva betala en avgift till föreningen for att få tillbaka sin ”behörighet”.


Publicerat

i

,

av

Etiketter: